Fisketurister tatt med et halvt tonn fisk på grensen til Finland

NTB
NTB

Tollere ved Helligskogen tollsted stoppet natt til onsdag et reisefølge på åtte personer fra Polen som prøvde å få med seg 497 kilo med selvfisket og ferdig filetert fisk da de skulle krysse grensen til Finland. Foto: Tolletaten / handout / NTB

Av NTB | 18.07.2024 14:13:09

Fritid: Reisefølget på åtte personer hadde tilbrakt en uke på turistfiskecamp i Nord-Troms da de skulle kjøre over grensen til Kilpisjärvi, skriver Nordlys.

De ønsket å ha med seg 497 kilo med selvfisket og ferdig filetert fisk, noe som ifølge Tollvesenet utgjør cirka 2500 middagsporsjoner.

Grensen for å ta med seg fisk, som det kan dokumenteres er fisket i regi av en registrert turistfiskevirksomhet, er 18 kilo per person. Polakkene hadde altså hver for seg litt over 44 kilo for mye fisk i bagasjen.

– Jeg vil anslå at dette smuglingsforsøket vil gi en samlet bot på omtrent 115.000 norske kroner, sier områdeleder Tom Olsen i Tolletatens Grensedivisjon nord, men understreker at det er politiet som fastsetter botens størrelse.

Avisen skriver også at det på Tromsø lufthavn Langnes hittil i sommer er beslaglagt nærmere 1,4 tonn med fisk, 900 kilo bare de tre siste ukene.

Både SV og Rødt har tidligere denne sommeren tatt til orde for et totalforbud mot at turister kan ta med seg fisk ut av Norge.

(©NTB)