Halland Johannessen falt fra seierskampen – Campenaerts vant 18. etappe i Tour de France

NTB
NTB

Tobias Halland Johannessen falt på den 18. etappen i Tour de France. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Av NTB | 18.07.2024 17:32:40

Sport: – Det så lyst ut, endelig satt han i dette finalebruddet. 35 kilometer igjen, så gikk det rett til … jeg skal ikke si det, utbrøt Christian Paasche på TV 2.

Victor Campenaerts vant den 18. etappen foran Mattéo Vercher og Michal Kwiatkowski. Torsdagens prøvelse gikk over 179,5 kilometer fra Gap til Barcelonnette.

Halland Johannessen kjørte offensivt i den hektiske starten på den 18. etappen. Det sørget for at den norske Uno-X-rytteren klarte å komme seg med i en større gruppe.

Da syklistene passerte den første av fem tredjekategorier på torsdagens etappe var bruddet etablert, og hovedfeltet ga etter hvert rytterne i tet godt over elleve minutters luke.

Johannessen var den eneste Uno-X-representanten i bruddet bestående av 36 ryttere. Blant Drøbak-syklistens konkurrenter var det en rekke sterke navn. Belgiske Wout Van Aert var på plass sammen med blant annet onsdagens etappevinner, Richard Carapaz.

Da etablerte det seg en gruppe på tre ryttere i tet, som Halland Johannessen prøvde å ta del i. Dessverre gikk han i bakken i en sving i utforkjøringen og ødela mulighetene sine for å kjempe om en etappeseier.

– Her er det muligens en drøm som er knust for Tobias Halland Johannessen, sa TV 2-ekspert Mads Kaggestad.

– Det er gledelig å se at han har kommet seg opp igjen og bitt smertene i seg. Du ser på armen at han er stiv og øm, og han er kraftig forslått. Men vi får tolke det som at han ikke har brukket noe siden han er på sykkelen, sa Kaggestad.

Dessverre for Halland Johannessen og resten av hans gruppe klarte de aldri å sykle inn teten, og de tre rykkerne i tet fikk dermed gjøre opp om seieren seg imellom.

Fredag er det duket for en real fjelletappe fra Embrun til Isola 2000, hvor rytterne skal da seg over to utenforkategoriserte stigninger, i tillegg til en førstekategorisert stigning.

På vei over den siste tredjekategoriserte stigningen var det en rekke forsøk på å bryte opp feltet, uten at noen lyktes før de nådde toppen.

Nordmannen kom seg raskt opp på sykkelen igjen, men måtte da finne seg i å være en del av den fjerde gruppen, godt over et halvt minutt bak syklistene i tet. Uno-X-profilen ga imidlertid ikke opp og syklet seg raskt opp til gruppe tre.

(©NTB)