Seks av sju fjellrevpar ved avlsstasjon fikk valper

NTB
NTB

Denne fjellrevvalpen har vært gjennom helsesjekk og blitt øremerket. Kommende vinter skal den settes ut for å bidra til å styrke bestanden av et av Norges mest truede pattedyr.
Handout. Bildet inngår i NTBs tilbud til abonnenter på nyhetsfoto. Bildet skal kun benyttes i forbindelse med angitt sak.
Foto: Kristine Ulvund, NINA / handout / NTB

Av NTB | 18.07.2024 12:33:02

Natur og miljø: – I år er vi kjempefornøyde med å ha fått over 30 valper, og det er bra at det er så mange kull også. Særlig med tanke på at tre av parene er nye, sier forsker Kristine Ulvund i Norsk institutt for naturforskning (NINA) i en pressemelding.

Antallet valper har økt kraftig siden i fjor, da det kun ble født elleve valper på stasjonen. Det lave antallet var allikevel en lettelse etter at det ikke ble født noen valpekull i 2022.

Nina-veterinær Marianne Furnes sier det er vanskelig å peke eksakt på hva som gir et godt år på avlsstasjonen, men at det blant annet er avhengig av at fjellrevparene trives sammen. Det er også flere førstegangsfødende fjellrever i år.

– I år hadde bare to av de seks drektige tispene fått valper før, og vi kan ikke forvente at de skal greie å fostre opp like mange valper som de som vet hva dette går ut på. Samtidig lover det godt for framtida at vi har så mange førstegangsfødende, sier Furnes.

(©NTB)