– Det har vært en utrolig ære

NTB
NTB

Kasper Hjulmand gir seg som dansk landslagstrener. Foto: Andreea Alexandru / AP / NTB

Av NTB | 19.07.2024 09:33:06

Sport: Hjulmand tok over etter Åge Hareide i jobben som Danmarks landslagstrener. Han har ledet danskene gjennom ett VM og to EM.

Etter en evaluering gjort av Hjulmand og fotballdirektør Peter Møller i det danske fotballforbundet (DBU) kom de fram til at landslaget har behov for ny energi.

– Det har vært en utrolig ære og privilegium å få lov å være trener for vårt landslag gjennom fire år. Jeg har gitt alt jeg har for å oppnå suksess og for at folket skal samlet seg rundt laget, heter det fra Hjulmand.

Engasjementet rundt det danske fotballandslaget har vært stort under Hjulmands ledelse. Ifølge DBU har det under han vært en historisk rekke på 13 utsolgte kamper på danskenes landslagsarena, Parken.

Den avtroppende landslagssjefen begrunner beslutningen om å trekke seg med neste VM.

– Når jeg ser to år fram mot VM, føler jeg at det vil være best for laget at det kommer inn et nytt ansikt og nye ideer. Derfor er det best at en annen fører laget videre, sier Hjulmand.

Wieghorst, som har 30 kamper for Danmark som spiller, har også erfaring som trener for U-21 landslaget, som assistent for seniorlandslandslaget siden han ble ansatt sammen med Hjulmand i 2020. Han har også vært hovedtrener for flere andre danske klubber.

– Han kjenner laget, staben og måten vi gjerne vil spille og uttrykke oss på, når landslaget spiller. Morten har vært lojal overfor Kasper, men vil naturligvis sette sitt eget preg på laget, forteller DBUs fotballdirektør Peter Møller.

Wieghorst blir dermed danskenes landslagstrener i seks nasjonsligakamper.

– Det er selvfølgelig en stor ære og et stort klapp på skulderen, at DBU i denne situasjonen har valgt at jeg skal være landslagstrener. Jeg vil sammen med staben og spillerne gi alt for at vi kan oppnå suksess i de spennende kampene i nasjonsligaen, sier Wieghorst.

Under Hjulmand har Danmark tatt seg til sluttspillet i to EM, men i VM i Qatar røk danskene ut allerede i gruppespillet. I sommerens EM røk laget ut i åttedelsfinalen.

Danskene går inn i høsten med en midlertidig landslagstrener og har bestemt at Morten Wieghorst skal lede laget fram til nyttår.