– Har ikke taklet det spesielt bra

NTB
NTB

Bodø/Glimts trener Kjetil Knutsen legger flat etter en stormfull uke. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Av NTB | 19.07.2024 18:52:50

Sport: Erkjennelsen ga Knutsen til TV 2 før avspark i fredagens kamp hjemme mot Odd.

– Det er av og til sånn at du trenger litt betenkningstid. Jeg har ikke taklet det spesielt bra. Det er egentlig hele saken for meg: Jeg føler jeg setter vikarlegen til Sandefjord i en vanskelig situasjon. Det beklager jeg, sier han.

I lørdagens kamp mellom Bodø/Glimt og Sandefjord lå Gundersen ved to anledninger nede etter en hodesmell. Knutsen lot ham spille videre og trosset vurderingene til Sandefjords vikarlege Magnus Kvisten og Glimts manuellterapeut Einar Hauglid.

– Når jeg evaluerer hvem jeg skal være og hva jeg skal stå for, så utøver jeg dårlig ledelse i situasjonen. Jeg har egentlig utøvd ganske dårlig ledelse i etterkant av situasjonen, sier Knutsen en snau uke etter episoden.

I Norges Fotballforbunds prosedyrer for hodeskader kommer det tydelig fram at det bare er legen eller det medisinske apparatet som «skal avgjøre om det er forsvarlig at spiller fortsetter kampen».

Det er ikke klart om det blir disiplinære konsekvenser for Knutsen. Saken skal legges fram for NFFs påtalenemnd.

– Nemnda vil foreta en vurdering av hvorvidt det foreligger brudd på NFFs regelverk, og om saken i så fall skal forfølges videre, skrev juridisk rådgiver Rinor Tahiri i NFF i en epost til NTB tidligere i uken.

Opptrinnet ble fanget opp på video, og i etterkant haglet kritikken mot Knutsen. Glimt-sjefen svarte med å slå tilbake og nektet å beklage oppførselen. Det angrer han på.

Allerede dagen etter 1-2-tapet i Sandefjord innrømmet serieleder Glimt at situasjonen kunne ha vært håndtert annerledes, men først fredag tok Knutsen selvkritikk.

(©NTB)