Klaveness reagerer på VAR-aksjoner: – Langt over grensen

NTB
NTB

En radiostyrt bil med røykbluss ble sendt inn på banen som protest mot VAR under Branns kamp mot Haugesund nylig. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Av NTB | 19.07.2024 22:32:50

Sport: Flere kamper i norsk fotball er blitt avbrutt eller forstyrret som følge av ulike aksjoner mot videodømming. Det startet med at mange tennisballer ble kastet ut på banen, og sist helg dukket en radiostyrt bil opp med røykbluss i Branns hjemmekamp mot Haugesund.

Protestene blir stadig mer kreative, men Klaveness mener VAR-motstanderne har gått for langt.

– Vi har fått med oss innvendingene mot VAR, men nå er det viktig å få fram at verken misnøye mot VAR eller andre saker kan begrunne aksjoner som rammer spillerne og spillet, sier den norske fotballpresidenten til VG.

Hun minner om at supporterne har «andre lovlige kanaler for dialog og påvirkning».

– Men aksjoner som retter seg mot banen, er uansvarlige og ødeleggende. Det er alvorlige brudd på spillereglene vi bygger samarbeidet i norsk fotball og idrett på. Så lenge det treffer spillerne og spillet, så er det langt over grensen og uansvarlig, sier Klaveness.

Reaksjonen hennes overrasker ikke talsperson Ole Kristian Sandvik i Norsk Supporterallianse (NSA).

– Jeg skjønner at NFF ønsker å ta bort fokuset fra selve VAR og heller mot protestene. De får tåle litt sivil ulydighet. Skadepotensialet er minimalt, sier Sandvik til VG.

(©NTB)