Mildere dom for tysk fotballstjerne i partnervold-sak

NTB
NTB

Jerome Boateng sammen med sin advokat Leonard Walischewski. Foto: Karl-Josef Hildenbrand / dpa via AP / NTB

Av NTB | 19.07.2024 12:13:24

Sport: I den nye rettssaken mot Boateng tegnes det et mye mildere bilde av VM-vinneren enn før.

Domstolen i München dømmer Boateng til en forsinket bot på 200.000 euro for overfall mot hans tidligere kjæreste, som kun må betales dersom han begår et nytt lovbrudd. Det er langt mindre enn de 1,12 millioner euroene aktoratet i saken ba om.

– Det er ingenting igjen av anklagene om at han skal være en notorisk konebanker, bemerket dommer Susanne Hemmerich i retten fredag.

Ifølge tiltalen skadet Boateng sin daværende partner under en krangel da de var på ferie med sine to barn sommeren 2018. Det skjedde rett etter VM i Russland, der Tyskland overraskende røk ut av gruppespillet.

Den første rettssaken var i september 2021, der ble han funnet skyldig. Ett år senere ble han nok en gang dømt i en ankesak. Boateng nektet straffskyld, men han ble ilagt en bot på 1,2 millioner euro. Dommen var for overfall mot hans daværende kjæreste, men han slapp å bli straffet for kroppsskade.

Boten ble nedjustert fra første rettsinstans hvor han ble dømt til å betale bøter på totalt 1,8 millioner euro.

– Prosessen var sjokkerende urettferdig. Den tiltalte Boateng var forhåndsdømt allerede før ankeprosessen i det hele tatt startet, sa Boatengs advokat Leaonard Walischewski, etter at han ba om opphevelse av dommen.

Boatengs team var ikke den eneste misfornøyde parten i saken. Statsadvokatembetet anket også dommen mot fotballspilleren. De ville at Boateng også skulle dømmes for grov kroppsskade, hvilket ville betydd enda strengere straff.

Saken har også fått familiære konsekvenser for Boateng. Broren hans, Kevin-Prince Boateng, fortalte til Bild allerede i 2021 at han har kuttet kontakten.

– Min brors handlinger er forkastelige og jeg vil ikke ha noe med ham å gjøre. Jeg har allerede brutt med Jerome, og det er lenge siden vi hadde kontakt, sier Kevin-Prince Boateng, som i motsetning til broren representerte Ghana på landslagsnivå.

Den tidligere tyske stjernespilleren, som vant VM med det tyske landslaget i 2014, var tiltalt for partnervold.

I fjor valgte en tysk domstol å oppheve dommen mot den tidligere tyske landslagsspilleren. Domstolen bestemte at saken skulle behandles på nytt.

(©NTB)