Biden langer ut mot Trump fra sykesengen

NTB
NTB

Fra koronakarantenen anklager Joe Biden sin forgjenger og utfordrer Donald Trump for løgner og usannheter i talen til Republikanernes landsmøte torsdag. Arkivfoto: Jacquelyn Martin / AP / NTB

Av NTB | 20.07.2024 07:12:38

Medisin og helse: – Jeg ligger hjemme med korona, så jeg var så utsøkt uheldig at jeg så Donald Trumps tale det republikanske landsmøtet. Hva i helvete var det han snakket om, skriver Biden på X fredag kveld.

Han anklager Trump for å komme med en rekke løgner i talen, blant annet om hvordan Trump sier han skal få bukt med den høye prisveksten. Men det første Biden tar tak i er Trumps innsats mot sykdommen som nå rammer presidenten selv.

– La oss begynne med dette. Donald sier han «gjorde en flott jobb» med covid. Folkens, dette er den samme fyren som sa vi skulle injisere oss med desinfiserende midler, samtidig som over en million amerikanere døde.

Etter utsagnet om de potensielt dødelige injeksjonene sa Trump at han bare tenkte høyt og syntes det hørtes interessant ut.

Faktasjekkere i flere medier har for øvrig konkludert med at Trump kom med en strøm av udokumenterte påstander og usannheter. CNN påviste minst 20 uriktige påstander og kaller talen «den mest uærlige» som ble holdt på det fire dager lange landsmøtet.

(©NTB)