Intenst sluttdrama i Sarpsborg – nytt poengtap for Brann

NTB
NTB

Aune Heggebø har her akkurat gitt Brann 1-1 i et overtidsdrama mot Sarpsborg. Foto: Thomas Andersen / NTB

Av NTB | 20.07.2024 20:22:48

Sport: Utligningen kom i et åpent mål i det 94. minutt. Heggebø fikk ballen etter et strålende forarbeid av Magnus Warming.

Like før hadde Henrik Meister stanget Sarpsborg opp i 1-0 på et presist innlegg. Det var danskens femte mål på lagets to siste seriekamper, men denne gangen holdt det ikke til seier.

Etter 1-1-målet kom både Meister, Daniel Job og Jo Inge Berget til enorme Sarpsborg-muligheter fra kloss hold.

Det ble delt ut to røde kort til Sarpsborg i sluttdramaet, men på banen var vertene fulltallige. Først ble en i klubbens medisinske apparat utvist, og senere fikk hovedtrener Christian Michelsen sitt andre gule kort.

– Vi er skuffet. Jeg føler ikke vi er helt der vi skal være i dag. Sarpsborg er gode og skaper masse farligheter, så vi er kanskje litt heldige som får med oss noe, sa Branns målscorer Heggebø til TV 2 etter kampen.

Bergenserne er seks poeng bak Glimt, som har én kamp mindre spilt.

Sarpsborg hadde et solid trykk før pause. Da ble gjestene reddet av en god Mathias Dyngeland i Brann-målet. Intensiteten falt noen hakk i 2. omgang, men det tok seg veldig opp på overtid.

Branns neste oppgjør spilles i Nederland torsdag. Da venter Go Ahead Eagles som motstander i kvalifiseringen til conferenceligaen, og returkampen spilles i Bergen en uke senere.

I Eliteserien skal ikke Brann i aksjon før bortemøtet med Strømsgodset 4. august. Sarpsborg skal bryne seg på Lillestrøm på Åråsen 28. juli.

Det lugger litt for Brann om dagen. Tabelltoeren har gått fire kamper i Eliteserien uten å vinne. Tre uavgjort og et stortap for serieleder Bodø/Glimt er fasiten siden forrige seier 1. juni.

Michelsen har gitt Sarpsborg et løft siden han tok over laget. Han har ledet østfoldingene til sju poeng på fire kamper, og etter en halvspilt sesong ligger de på 12.-plass.