VAR-protester avlyste RBKs kamp mot LSK: – Nitrist og forkastelig

NTB
NTB

Budskapet på Lerkendals storskjerm var ikke til å misforstå etter at vedvarende VAR-protester stoppet Rosenborgs kamp mot Lillestrøm. Den må spilles ferdig en annen dag. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Av NTB | 21.07.2024 20:33:09

Sport: Lerkendal-gresset ble først pepret med fiskekaker og tennisballer. Senere ble det også tatt i bruk pyroeffekter.

– Det er nesten historisk. Når man føler at man ikke blir hørt på, så kommer til slutt sivil ulydighet som siste løsning, sa LSK-trener Andreas Georgson til TV 2.

Kort tid etter uttalelsen ble det kjent at oppgjøret ikke spilles ferdig søndag. Norges Fotballforbunds generalsekretær Karl-Petter Løken reagerer sterkt på rapportene han har fått om dramaet i Trondheim.

– Jeg er i Nord-Irland i forbindelse med G19-EM. Jeg har ikke sett det, men basert på det jeg hører, er dette nitrist og helt forkastelig, skriver han i en tekstmelding til Dagbladet.

Også i Norsk Toppfotball reagerer man på metodene supportergruppene til RBK og LSK benyttet seg av.

– Det er fryktelig kjedelig at kampleder og delegat kommer til den konklusjonen at vi ikke får spilt fotball. Men vi har vært forberedt og blitt varslet om at det var et mulig scenario. Det er dessverre ikke noen kjempeoverraskelse at det blir konsekvensen, sa NTFs daglig leder Jens Haugland til TV 2.

– Vi må og vil ha supporterne våre på tribunen, men vi kan ikke ha det sånn at vi kaster ting på banen i norsk idrett, fortsatte han.

– Noe lignende har vi vel ikke sett på en norsk fotballbane, spurte TV 2-kommentator Petter Bø Tosterud mens de spesielle scenene utspilte seg på Lerkendal.

– Jeg er litt tom for ord. Det er synd, det var en god ramme rundt kampen, sa ekspertkommentator Yaw Amankwah.

Søndag besluttet dommer Rohit Saggi å sende spillerne i garderoben da aksjonene startet etter få minutters spill.

Drøye fem minutter senere ble kampen gjenopptatt for andre gang. LSK-tilhengere hadde en ny runde med kasting av tennisballer etter en snau halvtime, men denne gangen ble det kun stopp i spillet uten at lagene gikk av banen.

Få minutter senere kom et avbrudd for fjerde gang i kampen. Denne gangen ble ikke spillet gjenopptatt.

– Vi har hatt et møte tidligere i uken hvor det ble tydeliggjort at vi skal stramme inn. Jeg sier til spillerne at jeg er innstilt på at vi skal «prøve, prøve, prøve» å gjennomføre kampen, men når tennisballene kommer fra Rosenborg-fansen, så handler det om spillernes sikkerhet og hvor mange sjanser vi skal gi, sa hoveddommer Rohit Saggi til TV 2.

– Jeg syns det er superkjedelig (å avbryte kampen), men samtidig har vi en jobb å gjøre, og det er å beskytte spillet og spillets anseelse. Man har vurdert flere mulige alternativer, men alle lander på at vi må avbryte kampen, fortsatte Saggi.

Protestene er de siste i rekken som har forstyrret kamper i Eliteserien den siste tiden. Også tidligere er det blitt kastet tennisballer, og forrige helg entret en radiostyrt bil med røykbluss banen i to oppgjør.

Etter drøye fire minutters avbrudd kom spillerne ut på banen igjen, men kort tid senere ble kampen stoppet igjen etter at bluss og andre gjenstander ble kastet på banen.

(©NTB)