– Vet ikke om jeg kommer tilbake

NTB
NTB

Rafael Nadal tape søndagens finale i Båstad mot Nuno Borges. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / AP / NTB

Av NTB | 21.07.2024 16:12:43

Sport: Portugiseren vant dermed sin første ATP-finale i karrieren. Det gjorde han med settsifrene 6-3, 6-2.

For Nadal ble det derimot en krevende affære på grusen i Båstad. Spanjolens deltakelse i Båstad var hans første siden 2005.

– Det har vært en nytelse å være her. Jeg vet ikke om jeg kommer tilbake. Trolig gjør jeg ikke det, sa Nadal etter tapet mot Borges.

Den spanske veteranen ble brutt allerede i sitt første servegame, men grusspesialisten klarte raskt å bryte tilbake. Nadal maktet likevel ikke å finne rytmen i åpningssettet, og Borges tok ledelsen 1-0.

I det andre settet fikk Borges inn i et brudd på stillingen 2-2, før portugiseren brøt på nytt i Nadals neste servegame. Det ga et klart forsprang på vei mot 2-0.

Nadal har vært særdeles skadepreget de siste to årene, men den spanske ringreven har vist glimt av gammel storhet i Båstad denne uken. Også i Roland-Garros bet han godt fra seg i 1. runde mot tyske Alexander Zverev, men 38-åringen røk likevel ut.

Senere i sommer skal Nadal i aksjon i OL i Paris. Der skal han i tillegg til å spille single også delta i double i tospann med verdenstreer Carlos Alcaraz.

(©NTB)