Datasenterselskapet Green Mountain fikk rekordresultat i 2023

NTB
NTB

Bygging av Green Mountain sitt datasenteranlegg i Heggvin Næringspark i Hamar og Løten kommuner. Tiktok er blant leietakerne i det nybygde datasenteret. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Av NTB | 24.07.2024 14:03:07

Økonomi og næringsliv: Green Mountain fikk et resultat før skatt på 913 millioner kroner i 2023, en kraftig forbedring fra minus 107 millioner kroner i 2022, skriver Teknisk Ukeblad.

Selskapet har datasentre i Oslo, Stavanger, Hamar og på Rjukan. Resultatøkningen skyldes hovedsakelig en ny verdivurdering av selskapets anleggsmidler.

– Det er en vurdering som gjøres av et eksternt selskap på kvartalsvis basis, og som reflekterer den reelle verdien i selskapet. Det er den som har økt, sier administrerende direktør Svein Atle Hagaseth i Green Mountain til Stavanger Aftenblad.

Han utdyper at selskapet bygger mye og har signert langsiktige kontrakter. Det er først og fremst det økningen relaterer seg til, sier han til avisen.

Green Mountain fikk tidligere i år et overtredelsesgebyr på 2 millioner kroner fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Bakgrunnen er at selskapet startet byggingen av et datasenter i Hamar uten å ha nødvendig tillatelse.

(©NTB)