Den norske ultraløperen Simen Holvik måtte bryte under ultraløpet Badwater 135 – NRK Rogaland – Lokale nyheter, TV og radio

NRK
NRK

– Jeg merka etter hvert at jeg ble svimmel. Og jeg var kanskje på do litt for mange ganger. Jeg fikk problemer med magen. Det var mange tegn, som bekreftet at jeg måtte tenke på helsa og hoppe av, sier Holvik.

I fjor ble Simen Holvik (47) den første nordmannen noensinne som gjennomførte «verdens tøffeste ultraløp», Badwater 135.

Den gang ble det en andreplass, men han ble best blant herrene med tiden 22.28.08.

Løpet går fra Badwater Basin i Death Valley, som er USAs laveste punkt med 86 meter under havet, og ender på Whitney Portal, 2550 meter over havet. Total distanse er 217 kilometer, og det klatres over 4400 høydemeter.

Alt dette i rundt 50 varmegrader.

Kroppen svulmet opp

I år var Holviks mål å vinne, og det var han godt i gang med. I rundt 140 kilometer ledet han hele løpet. Så smalt det, og han måtte bryte.

Simen Holvik

Simen Holvik hadde med seg et team under Badwater 135.

Foto: Magnus Throud

Han brøt løpet etter 20 timer og 180 kilometer. Da NRK snakker med han like over 06.00 onsdag morgen er det noen få timer siden han brøt.

Nå er kroppen vond.

– Føttene er svulmet opp. Jeg har røde blemmer over alt. Det er vondt å sitte. Jeg gruer meg til å dusje. Jeg har ikke smakssans. Det tar noen dager før jeg er i vater igjen, for å si det sånn.

– Forteller ikke dette at det er galskap det du holder på med?

– Om jeg bare hadde fortsatt hadde det vært galskap, men om du setter helsa først. Det er jo ingen som har dødd i dette løpet. Det er nok folk som er galere enn andre, og sunt er det neppe. Men det er moro, sier Holvik.

Simen Holvik under Badwater 135

Med seg på reisen hadde Simen Holvik et team på fire stykker som fulgte han under løpet.

Foto: Magnus Thorud

Fikk problemer med nyrene

Han vurderte lenge om han skulle løpe de siste fire milene for å komme til mål, men etter en vurdering sammen med trener bestemte han seg for å ikke gjøre det.

Simen Holvik

Simen Holvik løp inn på 22 timer og 28 minutt under fjorårets Badwater 135. Det var best blant herrene, og holdt til en andreplass totalt.

Foto: Arnold Begay / BADWATER.COM

Holvik har allerede gått gjennom hva som gikk galt i løpet.

– Jeg åpnet nok litt hardt. Jeg fikk heller ikke i meg nok næring, og trolig ikke nok drikke og salt i forhold til været som var. Når du da etter hvert begynner å bli svimmel, indikerer det kanskje at det er problemer med nyrene. Så er det bare å stoppe og ta en sjekk, sier han.

Holvik har med seg et team, og fikk gode råd av dem underveis.

– Det var ikke noe poeng å risikere noe. Så viktig er det ikke, avslutter han.

Også Line Caliskaner fra Lørenskog løp Badwater 135. Hun har i skrivende stund ikke gått i mål. Det var totalt 100 startende. 17 av dem har brutt løpet.

Simen Holvik etter Spartathlon.

I fjor løp Simen Holvik ultraløpet Spartathlon med magetrøbbel. Det endte med nordisk rekord.

Foto: Privat




Del denne artikkelen
Gi en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *