Fremdeles sterke resultater – NRK Rogaland – Lokale nyheter, TV og radio

NRK
NRK

Kvartalsresultatet for Equinor var på 7,48 milliarder dollar. Etter skatt dro de inn 2,15 milliarder dollar. Det opplyser selskapet i en børsmelding.

Det betyr rundt 83 milliarder norske kroner, og i underkant av 24 milliarder kroner etter skatt.

– Vi leverte fortsatt god drift gjennom kvartalet, og oppnådde 3 prosent produksjonsvekst. Det sikret solide finansielle resultater. Vi opprettholder en konkurransedyktig kapitaldistribusjon, og forventer å utbetale til sammen 14 milliarder dollar til våre aksjonærer i 2024, sier konsernsjef Anders Opedal ifølge børsmeldingen.

I ferske tall som Equinor selv har samlet inn (ekstern lenke) fra 22 analytikere som følger selskapet var forventningene et justert resultat før skatt på 6,96 milliarder dollar i andre kvartal, eller nær 75 milliarder kroner med dagens valutakurs.

I samme periode i fjor var resultatene på 7,54 milliarder amerikanske dollar, noe som tilsvarte rundt 76 milliarder norske kroner med fjorårets valutakurs.

Sist kvartal

Equinors resultat for første kvartal i 2024 var på 7,53 milliarder amerikanske dollar, eller nesten 83 milliarder norske kroner.

Høye Equinor-resultat betyr høye skatteinntekter til Norge. I 2022 dro Norge inn totalt 44,3 milliarder dollar fra oljeselskapet i skatt, ifølge en Equinor-rapport.

Slik endte kvartalene i fjor

Det justerte resultatet til Equinor i 2023 var på rundt 400 milliarder kroner. 2022 var et rekordår for selskapet, med et resultat på 800 milliarder kroner.






Del denne artikkelen
Gi en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *