Spanias statsminister vil forklare seg skriftlig om korrupsjonsanklager mot kona

NTB
NTB

Spanias statsminister Pedro Sánchez vil forklare seg i korrupsjonssaken mot kona, men han vil gjøre det skriftlig. Bildet er tatt under Nato-toppmøtet i Washington tidligere i juli. Foto: Matt Rourke / AP / NTB

Av NTB | 24.07.2024 11:23:02

Kriminalitet og rettsvesen: Dette meddelte statsministeren til dommeren som bestyrer den innledende fasen av granskingen av korrupsjonsanklagene.

– Jeg vil samarbeide med rettsadministrasjonen, men min forklaring vil bli gitt skriftlig slik loven åpner for, heter det i brevet til retten.

Sánchez’ kone Begona Gómez ble mistenkt etter at en antikorrupsjonsorganisasjon med tilknytninger til ytre høyre anmeldte henne. Organisasjonen sa at anmeldelsen var basert på medieoppslag. De har tidligere anlagt en rekke mislykkede søksmål mot politikere.

Da etterforskningen ble kjent, sa statsminister Sánchez at han vurderte å trekke seg, men noen dager senere kunngjorde han likevel at han ble sittende. Tidligere i juli sa Sánchez til radiokanalen Cadena SER at han følte seg helt rolig fordi det «er ingenting å finne» i saken.

(©NTB)