– Feil vi normalt sett aldri gjør

NTB
NTB

Norges Nora Mørk under gruppespillet i håndball for kvinner mellom Norge og Sverige på South Paris Arena 6 under OL i Paris 2024.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Av NTB | 25.07.2024 23:02:59

Sport: Mange bomskudd og tekniske feil etter pause straffet Norge i åpningskampen.

– Vi gjør feil som vi normalt sett aldri gjør. Det blir en usikkerhet som brer seg. Jeg følte egentlig at vi var klare for presset som ventet oss, sa landslagskaptein Stine Bredal Oftedal til Discovery.

Der det lugget for Norge, storspilte Johanna Bundsen i det svenske målet.

– Hun har blitt et lite spøkelse for de norske spillerne, sa Discoverys ekspert Ole Gustav Gjekstad.

Målvakt Katrine Lunde storspilte i den første omgangen, men fikk det vanskeligere etter hvilen.

– Det gjelder bare for oss å reise oss, og komme tilbake sterkere til neste kamp. Det er et lite slag som er tapt, men det er fortsatt en kamp framover, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til NRK

Etter to strake OL-gull har det blitt bronse ved de to siste anledningene for Norge.

Like i forveien av Norges kamp hadde Frankrike slått Ungarn til øredøvende jubel foran sine hjemmesupportere, som laget et støynivå de norske ikke fikk oppleve i sin kamp.

Neste oppgave for håndballjentene er mot Danmark til søndag. Deretter venter Sør-Korea (30/7), Slovenia (1/8) og Tyskland (3/8).

De fire beste lagene går til kvartfinale.

Det ble fryktelig hektisk mot slutten av den andre omgangen. Målene haglet inn, og Sverige frustrerte de norske spillerne i forsvar og angrep.

Det norske laget måtte klare seg uten Henny Reistad. Hun er ute av troppen med en ankelskade og ble erstattet av reserve av troppens yngste: Thale Rushfeldt Deila.

(©NTB)