Harris bringer humøret tilbake i politikken

NTB
NTB

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) beskriver Kamala Harris som en sterk presidentkandidat for Demokratene. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Av NTB | 25.07.2024 19:42:50

Politikk: – Hun har evnen til å engasjere og mobilisere, noe Demokratene trenger og som er helt nødvendig, sier Støre til NTB om den nåværende visepresidenten.

– Jeg tror hun vil appellere både til unge, til minoriteter og til kvinner. Hun er bestemt, flink og tøff, og skaper engasjement. Hun har gjort en imponerende jobb, fortsetter han.

– Jeg vil også trekke fram en annen egenskap til Harris. Republikanerne har gjort narr av henne når hun ler, men jeg synes det er viktig at hun bringer humøret tilbake i politikken igjen. Det er befriende med en slik kandidat, avslutter Støre.

President Joe Biden kunngjorde søndag at han trekker seg som Demokratenes presidentkandidat. Han pekte umiddelbart på visepresident Kamala Harris som sin foretrukne presidentkandidat.

Harris har allerede fått bred støtte blant partitoppene og blir etter alt å dømme Demokratenes presidentkandidat ved høstens valg i USA.

(©NTB)