Nord-Korea sendte 480 ballonger med søppel til Sør-Korea på et døgn

NTB
NTB

En ballong som antas å ha kommet fra Nord-Korea landet tidligere i sommer i rismarkene i sørkoreanske Incheon med sekker med søppel som hadde vært med på den luftige ferden. Arkivfoto: Foto: Im Sun-suk / Yonhap / AP / NTB

Av NTB | 25.07.2024 09:42:47

Økonomi og næringsliv: På grunn av det flyplassansatte mistenkte var en ballong måtte Gimpo internasjonale lufthavn i Seoul holde stengt i to timer torsdag. Et annet sted i Sør-Korea forårsaket ballongen en brann på et tak.

Den siste tiden har tusenvis av ballonger med søppel blitt sendt opp fra Nord-Korea for å drive over grensen til Sør-Korea. Ballongslippet skjer noen dager etter at Sør-Korea intensiverte propagandasendingene ved den strengt bevoktede grensa mot nord.

Ballongene er en del av en pågående propagandakampanje fra Nord-Korea, som retter seg mot nordkoreanske avhoppere og aktivister i sør. Sørkoreanerne sender på sin side brosjyrer, medisin, penger, og minnekort med K-pop-videoer og koreanske TV-dramaer til Nord-Korea.

Onsdag var den en lignende ballong som landet i nærheten presidentboligen i Seoul. Dersom det viser seg at Nord-Korea har brukt avanserte metoder for nå spesifikke mål, vil det kunne heve konfliktnivået betraktelig mellom de to nabolandene, skriver nyhetsbyrået Reuters.

(©NTB)