Norge til U20-VM – alle utespillere scoret i straffeseier

NTB
NTB

Det norske laget jubler etter å ha kvalifisert seg til neste års U20-VM. Foto: Norges Fotballforbund / NTB

Av NTB | 25.07.2024 22:43:02

Sport: Med seieren tok Norge 5.-plassen i årets G19-EM. Oppgjøret endte 1-1 etter 120 minutters spill i Belfast, og i straffesparkkonkurransen endte det 10-9 i norsk favør.

Først da alle de norske utespillere hadde truffet, kom den avgjørende redningen fra keeper Martin Børsheim. Dermed slapp han selv å ta straffe og sendte Norge til neste års U20-VM.

– Jeg er så takknemlig for guttene som scorer så fine straffer, og så gjorde ikke jeg jobben før det kom en elendig straffe mot slutten der. Nå er det VM! Nå er det Chile neste år, sa Børsheim til fotball.no etter seieren.

Rasmus Holten bredsidet inn 1-0 etter et drøyt kvarter. Det gjorde han på et frispark fra Aleksander Andresen.

Stopperkapteinen ble Norges andre målscorer i årets sluttspill. I gruppespillet fant Daniel Braut nettmaskene tre ganger.

Baklengsmålet kom like etter at innbytter Bork Bang-Kittilsen hadde gått ned i Tyrkias målgård. Dommeren vinket spillet videre.

På overtid fikk Bang-Kittilsen en kjempesjanse til å avgjøre, men headingen var ikke presis nok.

Norge plukket fire poeng fra puljekampene mot Italia (1-2), Ukraina (0-0) og Nord-Irland (2-0). Det holdt ikke til å sikre EM-semifinale og direktekvalifisering til U20-VM.

Tidligere har Norge tatt seg til U20-VM tre ganger. I 2019 ble Erling Braut Haaland mesterskapets toppscorer etter å ha gjort alle sine ni mål i 12-0-seieren over Honduras.

Neste år får Manchester City-spissen trolig se seksmenningen Daniel Braut prøve å skyte et norsk U20-lag videre i VM. Norge har aldri tatt seg til utslagsfasen.

Norge hadde sin beste periode før pause, mens Tyrkia spilte med stadig mer brodd utover i 2.-omgangen. Det straffet seg for de norske gutta da Isak Vural stanget inn utligningen på en kontring i det 81. minutt.

I fjor spilte et norsk G19-landslag seg til EM-semifinale for aller første gang. Også den årgangen ble ledet av Luis Pimenta.