Ny aksjon på Gardermoen – aktivister sperret deler av innsjekkingsområdet

NTB
NTB

Dronebilde av Oslo lufthavn. Arkivfoto: Hans O. Torgersen / Aftenposten / NTB

Av NTB | 25.07.2024 08:52:44

Økonomi og næringsliv: Elleve aktivister var til stede på flyplassen, hvorav seks av dem sperret deler av innsjekkingsområdet torsdag morgen.

Politiet og vektere var på stedet, men klokken 8 avsluttet aksjonistene uten at politiet måtte gripe inn, skriver Dagbladet.

– Aktivistene dukket opp i terminalen rett før halv 7 og blokkerer området for fast track. Vi har åpnet en annen sluse så vi får sluppet inn passasjerene. Demonstrasjonene får ingen innvirkning på flytrafikken, sa pressevakt Ylva Celius Trulsen i Avinor til NTB.

Hun opplyste at politiet var på plass og hadde dialog med demonstrantene, som ble bedt om å forlate terminalen.

– Det er velkomment med engasjement om klimautslippene, men vi ønsker ikke at det gjøres på en måte som er ulovlig eller forstyrrer passasjerene, sa Trulsen.

Aktivistgruppen ønsker at den norske regjeringen signerer en juridisk bindende avtale for å stoppe utvinning og forbrenning av olje, gass og kull innen 2030.

Også i Frankfurt i Tyskland var det klimaaksjoner torsdag morgen. Der tok aktivister seg inn på flyplassområdet. Trafikken ble midlertidig stanset, men er nå i gang igjen.

Rett før klokken 6 onsdag morgen tok aktivister fra gruppen «Folk mot fossilmakta» seg inn på rullebanen på Gardermoen for å forstyrre trafikken. Da brukte de en vinkelslipper for å skjære hull i et gjerde.

Aktivistene ble fjernet av politiet etter en drøy halvtime, og aksjonen fikk ingen konsekvenser for flytrafikken.