Hunden Gizmo gjenforent med eieren sin etter ni år på rømmen i Las Vegas

NTB
NTB

Hunden Gizmo har levd ni år på rømmen i Las Vegas. Han halter, har mistet flere tenner og har utviklet en frykt for skygger og fugler. Men han kjente igjen sin gamle eier. Foto: Judith Monarrez / AP / NTB

Av NTB | 27.07.2024 08:42:47

Kuriosa og kjendiser: I 2015 stakk den lille chihuahua-hunden ut fra porten i hagen til sin da 28 år gamle eier Judith Monarrez, som bodde hos sine foreldrene.

Nå er Monarrez 37 år gammel og jobber som lærer. Plutselig en dag fikk hun nylig en epost ut av det blå. Noen hadde funnet Gizmo og skannet mikrochipen, noe som automatisk sendte et varsel til Monarrez via epost. Hun falt umiddelbart om på kjøkkengulvet og gråt av glede.

Noen timer senere var hun gjenforent med sin gamle hund, som nå var blitt 11 år gammel. Han haltet og hadde mistet flere tenner, men kjente igjen sin gamle eier.

– Selv om han så annerledes ut, visste jeg umiddelbart at det var Gizmo da jeg så inn i øynene hans. Og da jeg sa navnet hans, skakket han på hodet og sluttet ikke å stirre på meg, sier Monarrez.

Hun er sjeleglad for at hun bestemte seg for å sette inn en mikrochip på hunden. I Las Vegas blir det fra 1. august obligatorisk å sette inn en slik mikrochip på hunder og katter.

(©NTB)