Mistenker at ungdomsgjeng stjeler fra butikker i Leirvik

Tomas Johannessen

Av tomas | 27.07.2024 06:40:39

Stord: Nobel Mote i Leirvik på Stord har opplevd et uvanlig stort antall tyverier den siste uken. Butikksjef Erika Nygård Ormseth mistenker en organisert ungdomsgjeng og ber andre butikker om å være på vakt.

En ellers rolig butikkdrift hos Nobel Mote i Leirvik har blitt forstyrret av en rekke tyverier. Butikken, som selger merkeklær fra Norge og Norden, har oppdaget at flere plagg er blitt stjålet i løpet av kort tid.

– Det er såpass mange plagg som har forsvunnet at det er helt unormalt, sier Nygård til Sunnhordland. Hun mistenker en organisert gjeng bestående av unge jenter som står bak tyveriene.

Politiet ser en økning i butikktyverier blant ungdom

Politiet på Stord bekrefter at de har mottatt flere meldinger om butikktyverier i området, spesielt fra matbutikker og kjøpesenteret Amfi. Seksjonsleder Kim Nedrehegg i politiet på Stord forteller til lokalavisen at de ser en økning i antall straffesaker mot barn og unge.

– De siste to årene har vi hatt en stor økning i meldinger om butikktyverier. Vi ligger ofte på mellom 200 og 300 saker av denne typen i året, sier Nedrehegg.

Butikksjefen oppfordrer til å ta kontakt

Nygård oppfordrer de som har stjålet fra butikken til å melde seg.

– Om noen vil gjøre opp for seg så er de hjertelig velkommen til å gjøre det. Om noen vet noe, eller vil gjøre opp for seg, så skal vi få ordnet opp i situasjonen, sier Nygård til avisen.