Russland bekymret for amerikansk-koreansk atomsamarbeid

NTB
NTB

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov er blant utenriksministerne som deltar på helgens toppmøte i Laos. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB

Av NTB | 27.07.2024 11:02:53

Politikk: President Joe Biden og president Yoon Suk-yeol møttes i forbindelse med Nato-toppmøtet tidligere denne måneden. Der ble de enige om retningslinjene for utplassering av amerikanske atomvåpen på og rundt den koreanske halvøya for å kunne svare på potensielle atomangrep fra Nord-Korea.

– Hittil har vi ikke engang fått en forklaring på hva dette innebærer, men det er ingen tvil om at det skaper ytterligere bekymring, sier Lavrov.

Lavrov deltar i helgen på et toppmøte i Laos, hvor utenriksministere fra medlemslandene i Den sørasiatiske samarbeidsorganisasjonen (ASEAN) møtes. Representanter fra Kina, India, USA og EU er også til stede.

USAs utenriksminister Antony Blinken er også til stede, og han møter Kinas utenriksminister Wang Yi lørdag. Wang har allerede møtt Lavrov, hvor de to snakket om å «skape en ny sikkerhetsstruktur for Eurasia», ifølge Russlands utenriksdepartement.

(©NTB)