Siste reis for lettvektsroerne – Tjøm legger opp etter OL, Benske teller på knappene

NTB
NTB

Ask Jarl Tjøm og Lars Martin Benske under et mediemøte for roing tidligere denne uken. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Av NTB | 27.07.2024 09:02:52

Sport: Lettvektsroerne er uansett ferdig i samme båt. Tjøm gir seg helt sikkert. Det samme kan Benske komme til å gjøre.

Det siste to årene har Ask Jarl Tjøm mer eller mindre vært roer på heltid.

– Men jeg har studert til maskiningeniør på OsloMet og drømmer om å få meg jobb som det etter hvert. Lettvekt er på vei ut av OL-programmet, og jeg er 28 år. Jeg er kommet dit hen at jeg må stå idrettskarrieren helt ut, eller prøve meg på noe nytt. Jeg har bestemt meg for å se om det finnes noe annet spennende å drive med etter OL, sier Tjøm til NTB.

Lettvekt forsvinner i OL-sammenheng etter Paris, og duoen sitter litt i samme båt.

– Det kan være fint med et ultimatum. Vi er begge innstilt på at det er over. Det er nå eller aldri for oss, sier Tjøm.

Benske har utdannelse fra Idrettshøyskolen, og til høsten starter han å studere ved Norges Handelshøyskole i Bergen (NHH).

– Jeg tenker litt i de samme banene som Ask. Kroppen min tåler nok et OL eller to til, men denne lettvektsklassen forsvinner ut av OL-programmet etter Paris, og da må jeg i så fall gå opp en klasse. Det kan hende at det skjer, men jeg skal uansett ha en tvungen pause for å komme meg litt over dette, sier Benske til NTB.

Den norske båten er rangert som nummer fire inn i OL. Sist år kom de på 8.-plass i VM-finalen, og i år ble det bronse i EM.

– Vi har gjort alt vi har kunnet og skuldrene er lave. Målet er medalje. Jeg tror at ingenting er umulig, sier Ask Tjøm.

Forsøket i lettvekt går søndag, mens det er oppsamlingsheat mandag. En eventuell semifinale går onsdag, og to dager senere er det finale om de tar seg helt dit.

(©NTB)