Honning er et produkt av naturens overskudd som bidrar til økt matsikkerhet gjennom pollinering. Pollinering er avgjørende for økt kvantitet og kvalitet på frukt, bær og frø, noe som er essensielt for bærekraftig matproduksjon. Foto: Paul Kleiven / NTB
Fritid: I en pressemelding fra MatPrat framheves fordeler med norsk honning: Det er et naturlig, kortreist og smakfullt produkt med lange tradisjoner og stor betydning for økosystemet og matproduksjonen i Norge.
– Vi skal jobbe helhetlig med å vise hvordan norske naturressurser og norsk matproduksjon henger sammen og skaper verdier i form av matproduksjon, naturproduksjon og kulturproduksjon for hele befolkningen, sier MatPrat-direktør Dag Henning Reksnes.
Matprat.no er et av Norges mest brukte matnettsteder og driftes av MatPrat, som får midler fra norske bønder. Norges Birøkterlag ser fram til å ha Matprats støtte, ved at norsk honning og andre bi-produkter innlemmes i oppskrifter og annen markedsføring.
– På de norske kjøkken rundt forbi skal vi ha flere norske honninger, og bruke de daglig. Til frokostblandingen, på grøten, i grillmarinaden, i salatdressingen og for å runde av den indiske retten du lager i helgen, sier Katrine Røed Meberg, generalsekretær i Norges Birøkterlag.
(©NTB)