Peppes Kjøttboller og Peppes Spicy Kjøttboller trekkes tilbake etter funn av mykotoksinet aflatoksin i soyaprotein med verdier som overstiger gitte grenseverdier. Foto: Mattilsynet / Handout / NTB
Økonomi og næringsliv: Aflatoksiner er en type muggsoppgift og er kreftfremkallende og kan skade arvestoffet (DNA). De er helseskadelige uansett mengde, skriver Mattilsynet.
Tilbakekallingen gjelder Peppes spicy kjøttboller med jalapeño og chili med alle holdbarhetsdatoer mellom 12.12.2024 til 05.03.2025, mens for kjøttboller krydret med hvitløk gjelder det holdbarhetsdatoer 12.12.2024 og 13.03.2025.
Produktene er solgt i alle norske dagligvareforretninger. Åkeberg og Synnøve Finden AS ber om at produktene kastes eller leveres tilbake til butikken/utsalgsstedet der produktet er kjøpt.
I alt er det 13.789 kilo hvitløkskjøttboller som må kastes, og 418 kilo av den spicy varianten.