Vi bruker cookies for å sikre kvaliteten på tjenestene våre. Når du godtar cookies, godtar du at RS og våre partnere kan bruke cookies, enhets-IDer og andre data som lagres og/eller vi får tilgang til på din enhet fra RS, til å samle inn persondata, slik som informasjon om hvilke sider du har besøkt, for disse formålene: Personvernerklaering og Brukervilkår.
Godkjenn
RadioStavangerRadioStavangerRadioStavanger
Notification Vis mer
Font ResizerAa
  • Hjem
  • Nyheter
  • Nettradio
  • Bli Medlem
Reading: – Har tatt fullstendig av
Del
Font ResizerAa
RadioStavangerRadioStavanger
Search
  • Hjem
    • Nyheter
  • Nettradio
Have an existing account? Sign In
Follow US
RadioStavanger > Blog > Nyheter > – Har tatt fullstendig av

– Har tatt fullstendig av

Publisert august 16, 2025
Del
Del

Etterspørselen etter norske agurker har skutt i været i sommer. Foto: Vegard Grøtt / NTB

Av NTB | 16.08.2025 13:24:34

Vær: – I snitt spiser vi en halv agurk hver i uka. Hvis 10 prosent skal ha en hel agurk hver, særlig i en periode med lav produksjon, blir det en krasj, sier konsulent Bjarte Åsbø i Grøntprodusentenes Samarbeidsråd til Stavanger Aftenblad.

Denne sommeren har Landbruksdirektoratet flere ganger meldt om kraftig økning i etterspørselen etter norske agurker. Prisene har økt, og butikkene har blitt nødt til å ty til agurkimport for å dekke behovet.

Det varme været får noe av skylden. Det fører både til at produksjonen går ned – og at etterspørselen øker:

– Når det er fint vær, lager folk agurksalat, men når det regner, lager folk komle og lapskaus i stedet, forklarer Åsbø.

Han legger til:

– På toppen av dette har en fyr i Australia hakka opp en agurk på Tiktok, og det har tatt fullstendig av. Da skal plutselig alle ha agurk.

Trenden stammer ifølge Aftenbladet fra influenser Logan Moffitt, som delte en oppskrift for hvordan man kan spise en hel agurk.

Også her til lands har flere matinfluensere kastet seg på trenden, inkludert Emilie Nereng:

– Jeg tror den har blitt så populær fordi den er både enkel, frisk og morsom å spise, sier hun til avisen.

(©NTB)

Welcome Back!

Sign in to your account

Brukernavn eller Epost
Passord

Glemt passord?