Kokkene Christian Andre Pettersen fra Bodø, Hanna Korvald fra Stavanger og Sebastian Gibrand fra Helsingborg i Sverige var teamet som vant Årets kokk 2025 på Stavanger konserthus.
Foto: Carina Johansen / NTB
Veien videre fra NM-gull vil være deltakelse i Bocuse d’Or Europe i Marseille mars 2026. Der går de ti beste av 20 europeiske land videre til verdensfinalen i Bocuse d’Or i januar 2027 i Lyon.
Den regnes som verdens mest prestisjetunge konkurranse i kokkekunst.
Det var til sammen fire kokker med team som konkurrerte tirsdag. Andreplassen gikk til Aron Espeland fra Bryne som er sous chef i Brasserie France i Oslo og tredjeplassen gikk til Eli Anne Rosvold Sundset fra Leksvik som er sous chef på Tollbua i Trondheim. Aleksander Løkkeberg Vartdal fra Oslo og som er matleder hos Thon hotell fikk den fjerde plassen.
Det var to oppgaver som skulle løses. Først en tallerkenoppgave som kombinerte fjordørret, blåskjell og taskekrabbe. Deretter en fatoppgave som inneholdt blant annet lam, og som skulle være inspirert av den franske terten pithivier.
Presentasjonen skulle leveres på tid, selvfølgelig.
Christian André Pettersen hadde med seg som coach kokken Sebastian Gibrand som driver svenske Gibrand og Sjöberg og som såkalt commis var kokken Hanna Korvald.
Kandidatenes oppgave under konkurransen tirsdag var å skape retter som viser deres identitet og fremhever et utvalgt norske råvarer norsk sjømat og grønnsaker.

