Vi bruker cookies for å sikre kvaliteten på tjenestene våre. Når du godtar cookies, godtar du at RS og våre partnere kan bruke cookies, enhets-IDer og andre data som lagres og/eller vi får tilgang til på din enhet fra RS, til å samle inn persondata, slik som informasjon om hvilke sider du har besøkt, for disse formålene: Personvernerklaering og Brukervilkår.
Godkjenn
RadioStavangerRadioStavangerRadioStavanger
Notification Vis mer
Font ResizerAa
  • Hjem
  • Nyheter
  • Nettradio
  • Bli Medlem
Reading: Vi spiser stadig mindre rødt kjøtt – laveste forbruk siden 1992
Del
Font ResizerAa
RadioStavangerRadioStavanger
Search
  • Hjem
    • Nyheter
  • Nettradio
Have an existing account? Sign In
Follow US
RadioStavanger > Blog > Nyheter > Vi spiser stadig mindre rødt kjøtt – laveste forbruk siden 1992

Vi spiser stadig mindre rødt kjøtt – laveste forbruk siden 1992

Publisert oktober 30, 2025
Del
Del

En ny rapport fra Animalia viser at forbruket av rødt kjøtt fortsetter å falle. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Av NTB | 30.10.2025 13:53:27

Økonomi og næringsliv: Animalia er tilfreds med at tallene er noenlunde stabile:

– Forbrukstallene viser at utviklingen i konsum av rødt kjøtt kun har gått ned med 1,2 prosent per person fra 2023 til 2024, heter det i rapporten ved navn «Kjøttets tilstand».

Framtiden i våre hender er ikke uventet glad for nedgangen, og de påpeker at forbruket er det laveste siden 1992. Leder Tale Hungnes sier i en pressemelding at dette er gode nyheter for både klima og folkehelse.

– Vi er fortsatt milevis fra å spise i tråd kostrådene, men vi ser nå at folk er på rett vei, og at det er store muligheter for påvirkning, sier hun, og roser myndighetenes arbeid for sunt og bærekraftig kosthold.

Ifølge rapporten var det en svak nedgang i en samlet kjøttproduksjon, selv om fjærfeproduksjonen fortsatte å øke noe. Småfe var den delen som falt mest, med 6 prosent.

(©NTB)

Welcome Back!

Sign in to your account

Brukernavn eller Epost
Passord

Glemt passord?