Vi bruker cookies for å sikre kvaliteten på tjenestene våre. Når du godtar cookies, godtar du at RS og våre partnere kan bruke cookies, enhets-IDer og andre data som lagres og/eller vi får tilgang til på din enhet fra RS, til å samle inn persondata, slik som informasjon om hvilke sider du har besøkt, for disse formålene: Personvernerklaering og Brukervilkår.
Godkjenn
RadioStavangerRadioStavangerRadioStavanger
Notification Vis mer
Font ResizerAa
  • Hjem
  • Nyheter
  • Nettradio
  • Bli Medlem
Reading: Strawberry presiserer: Slutter ikke med smør
Del
Font ResizerAa
RadioStavangerRadioStavanger
Search
  • Hjem
    • Nyheter
  • Nettradio
Have an existing account? Sign In
Follow US
RadioStavanger > Blog > Nyheter > Strawberry presiserer: Slutter ikke med smør

Strawberry presiserer: Slutter ikke med smør

Publisert august 14, 2025
Del
Del

De fleste hotellene i Strawberry-konsernet i Finland og Sverige skal ta i bruk et plantebasert smøralternativ. Strawberry eies av Petter Stordalen. Foto: Heiko Junge / NTB

Av NTB | 14.08.2025 13:14:51

Økonomi og næringsliv: I Sverige skal endringen spare inn 4,3 millioner svenske kroner. Selskapet skal nå bruke plantebasert smør fra finske Eleplant. Foreløpig testes dette på hoteller i Sverige og Finland, opplyste Strawberry til den svenske avisen ATL.

Alle Strawberrys hotellkjeder utenom Clarion skal teste produktet, men smør vil stadig være tilgjengelig både til matlaging og til gjester, ifølge administrerende direktør Torgeir Silseth.

Han opplyser i en pressemelding at Eleplant vil være standardvalg til steking og frokostbuffeter på Quality Hotel, Home Hotel og Comfort Hotel.

– Samtidig kommer smør til å være tilgjengelig både for matlaging og gjester. Men dersom det står «smørstekte grønnsaker» i menyen, vil det være grønnsaker stekt i meierismør, sier Silseth.

– Det er vanskelig å lage en god hollandaise uten vanlig smør, så vi tar ikke bort smør fra hotellene, som noen kanskje har fått inntrykk av etter at det ble smurt vel tjukt på i overskriftene. Men vi erstatter det som standard der vanlig smør ikke trengs for konsistens eller smak, sier han videre.

(©NTB)

Welcome Back!

Sign in to your account

Brukernavn eller Epost
Passord

Glemt passord?