Vi bruker cookies for å sikre kvaliteten på tjenestene våre. Når du godtar cookies, godtar du at RS og våre partnere kan bruke cookies, enhets-IDer og andre data som lagres og/eller vi får tilgang til på din enhet fra RS, til å samle inn persondata, slik som informasjon om hvilke sider du har besøkt, for disse formålene: Personvernerklaering og Brukervilkår.
Godkjenn
RadioStavangerRadioStavangerRadioStavanger
Notification Vis mer
Font ResizerAa
  • Hjem
  • Nyheter
  • Nettradio
  • Bli Medlem
Reading: Christian André Pettersen fra Bodø vant Årets kokk
Del
Font ResizerAa
RadioStavangerRadioStavanger
Search
  • Hjem
    • Nyheter
  • Nettradio
Have an existing account? Sign In
Follow US
RadioStavanger > Blog > Nyheter > Christian André Pettersen fra Bodø vant Årets kokk

Christian André Pettersen fra Bodø vant Årets kokk

Publisert september 23, 2025
Del
Del

Kokkene Christian Andre Pettersen fra Bodø, Hanna Korvald fra Stavanger og Sebastian Gibrand fra Helsingborg i Sverige var teamet som vant Årets kokk 2025 på Stavanger konserthus.
Foto: Carina Johansen / NTB

Av NTB | 23.09.2025 19:37:44

Veien videre fra NM-gull vil være deltakelse i Bocuse d’Or Europe i Marseille mars 2026. Der går de ti beste av 20 europeiske land videre til verdensfinalen i Bocuse d’Or i januar 2027 i Lyon.

Den regnes som verdens mest prestisjetunge konkurranse i kokkekunst.

Det var til sammen fire kokker med team som konkurrerte tirsdag. Andreplassen gikk til Aron Espeland fra Bryne som er sous chef i Brasserie France i Oslo og tredjeplassen gikk til Eli Anne Rosvold Sundset fra Leksvik som er sous chef på Tollbua i Trondheim. Aleksander Løkkeberg Vartdal fra Oslo og som er matleder hos Thon hotell fikk den fjerde plassen.

Det var to oppgaver som skulle løses. Først en tallerkenoppgave som kombinerte fjordørret, blåskjell og taskekrabbe. Deretter en fatoppgave som inneholdt blant annet lam, og som skulle være inspirert av den franske terten pithivier.

Presentasjonen skulle leveres på tid, selvfølgelig.

Christian André Pettersen hadde med seg som coach kokken Sebastian Gibrand som driver svenske Gibrand og Sjöberg og som såkalt commis var kokken Hanna Korvald.

Kandidatenes oppgave under konkurransen tirsdag var å skape retter som viser deres identitet og fremhever et utvalgt norske råvarer norsk sjømat og grønnsaker.

Welcome Back!

Sign in to your account

Brukernavn eller Epost
Passord

Glemt passord?