Vi bruker cookies for å sikre kvaliteten på tjenestene våre. Når du godtar cookies, godtar du at RS og våre partnere kan bruke cookies, enhets-IDer og andre data som lagres og/eller vi får tilgang til på din enhet fra RS, til å samle inn persondata, slik som informasjon om hvilke sider du har besøkt, for disse formålene: Personvernerklaering og Brukervilkår.
Godkjenn
RadioStavangerRadioStavangerRadioStavanger
Notification Vis mer
Font ResizerAa
  • Hjem
  • Nyheter
  • Nettradio
  • Bli Medlem
Reading: Kongen vitset om «Rebel Royals»-filmen i tale til stortingsrepresentantene
Del
Font ResizerAa
RadioStavangerRadioStavanger
Search
  • Hjem
    • Nyheter
  • Nettradio
Have an existing account? Sign In
Follow US
RadioStavanger > Blog > Nyheter > Kongen vitset om «Rebel Royals»-filmen i tale til stortingsrepresentantene

Kongen vitset om «Rebel Royals»-filmen i tale til stortingsrepresentantene

Publisert oktober 23, 2025
Del
Del

Dronning Sonja og Kong Harald på vei inn til stortingsmiddagen på Slottet. Kong Harald og dronning Sonja holder middag for stortingsrepresentantene på slottet. Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit vil også være til stede. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Av NTB | 23.10.2025 20:23:12

Kuriosa og kjendiser: – Vi har registrert en viss oppmerksomhet rundt en film i høst, innledet kongen om dokumentarfilmen «Rebel Royals: An Unlikely Love Story».

Kongen har selv blitt konfrontert med uttalelser prinsesse Märtha Louise og ektemannen Durek Verrett framsatte i filmen. Det ble også oppsving i debatten om Märtha Louises prinsessetittel.

Men kongen lot seg ikke vippe av pinnen av rabalderet.

– Vi har vurdert en oppfølger, og synes kanskje at «Kongen minutt for minutt» er den beste ideen så langt. Jeg kan ikke love at den blir svært rebelsk, men tror likevel den kan nå mange, siden den også kan fungere lett søvndyssende, fortsatte han.

Den tradisjonsrike middagen ble arrangert for første gang i 1906. I år var Store Spisesal på Slottet dekket til 206 personer. Kongehuset skriver at måltidet starter med potetlompe med røkt ørret, etterfulgt av norsk wagyu. Til hovedrett er det elg fra Sikkilsdalen. Desserten er kortreist med villplomme fra Bygdøy kongsgård og surdeigsis.

(©NTB)

Welcome Back!

Sign in to your account

Brukernavn eller Epost
Passord

Glemt passord?