Etterlengtet opptur for Vålerenga – slo ut hardt pressede Tromsø i cupen

NTB
NTB


Tromsøs Kent-Are Antonsen måtte forlate banen med skade.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Av NTB | 01.05.2024 18:44:06

Sport: Nordlendingene kom til Oslo med fem strake tap i Eliteserien. De eneste lyspunktene har vært to 6-0-seirer i de to første cuprundene.

Motstander var Vålerenga, som heller ikke har fått det til å klaffe etter fjorårets nedrykk. Før kampen sto Oslo-laget med åtte kamper uten seier på eget kunstgress.

På overtid kunne Tromsøs Lasse Nordås blitt helten, men hans knallharde skudd gikk i tverrliggeren. Simen Juklerød avgjorde like før klokka bikket 100 minutter. Vingbacken tok en overstegsfinte i 16-meteren før han avsluttet lekkert i det lengste hjørnet.

Tromsø kom best i gang i hovedstaden uten å omsette det i scoring. Vålerenga var etter hvert nær, men lagene var like langt til pause. Begge lag hadde nye muligheter etter hvilen, men kampen gikk til ekstraomganger. Der ble Juklerød den store helten.

Vålerenga møter Bryne til lørdag. Geir Bakke og co. er bare ett poeng over nedrykksplass.

For Tromsø venter Viking på bortebane. De røde og hvite har slitt voldsomt i eliteserieinnledningen, og det hjalp heller ikke at kaptein Kent-Are Antonsen måtte gå av med skade onsdag kveld.

(©NTB)