Piastri tok sin første Grand Prix-seier etter stallordre: – Veldig spesielt

NTB
NTB

Oscar Piastri vant hovedløpet i Budapest. Foto: Denes Erdos / AP / NTB

Av NTB | 21.07.2024 17:02:53

Sport: Lando Norris var på stø kurs mot seier, men 24-åringen ble bedt om å la Piastri passere ham få runder før mål. Norris så tilsynelatende ut til å trosse lagets anmodning, men briten fulgte omsider stallordren.

– Det var en fantastisk dag. Jeg er så glad. Det har vært en lang reise. Oscar kontrollerte løpet på en god måte, og han fortjente det i dag. Laget ba meg slippe ham forbi, så da gjorde jeg det, sa Norris etter løpet.

Piastri var naturlig nok svært fornøyd med triumfen.

– Det er veldig spesielt. Det er dette jeg har drømt om siden jeg var en liten gutt. Tusen takk til hele laget. Det var litt nervøst på slutten, men laget løste det fint. Jeg synes det var rett, sa Piastri.

Søndag startet Verstappen i tredje beste startspor, og 26-åringen tok seg raskt opp på annenplass. VM-lederen havnet imidlertid langt utenfor banen i den første svingen, og nederlenderen ble beordret til å slippe seg ned igjen til treerposisjonen.

– Den satt virkelig langt inne, men han skjønte at konsekvensene hadde vært mer alvorlige om han ikke hadde gjort det, sa Viaplays ekspert Henning Isdal.

I den ungarske hovedstaden fikk Verstappen aldri full klaff, og med sju runder igjen var det et sammenstøt mellom Verstappen og Lewis Hamilton i kampen om 3.-plassen. Det gikk hardest utover førstnevnte, som havnet utenfor pallen.

– Noe er definitivt ikke som det skal. Det er ikke sånn det skal være, sa Norris over teamradioen.

McLaren-føreren fikk løst problemene i tide.

– Det skaper litt bekymring. Det er ikke noe særlig å få slike problemer like før start. Det kan gjøre noe med nervene, sa Viaplays kommentator Atle Gulbrandsen.

I slutten av juni punkterte Verstappen fra en mulig seier i Østerrike, før Lewis Hamilton vant det forrige løpet på Silverstone. Det var britens første seier siden 5. desember 2021.

– Jeg greier ikke å slutte å gråte. Man må fortsette å grave dypt selv når man føler man er på bunnen. Det har helt klart vært dager mellom 2021 og nå hvor jeg har følt at jeg ikke er god nok, sa Hamilton etter triumfen på Silverstone.

For Verstappens del fortsetter seierstørken, og rekken uten seier i hovedløp er nå på tre løp. Sist nederlenderen vant var i Barcelona 23. juni.

Norris startet hovedløpet i beste startspor etter seieren i lørdagens kvalifisering. Den vant han foran lagkamerat Oscar Piastri og VM-leder Verstappen. Tjue minutter før løpsstart fikk imidlertid Norris trøbbel med gasspedalen.

Verstappen ledet Formel 1-mesterskapet med 84 poeng på Norris før helgens VM-runde. Nederlenderen har vunnet VM-tittelen de siste tre sesongene, men i år har ikke 26-åringen vært like suveren som tidligere. Etter firer seirer på de fem første løpene ble Verstappen slått av Norris i Miami, før Charles Leclerc vant på hjemmebane i Monaco to løpshelger senere.

(©NTB)